Studentica Alison Pickering (23) umrla je od teškog alergijskog šoka nakon posjeta restoranu. Jelo koje je jela već nekoliko puta bilo je nenajavljeno promijenjeno.
Prema "Peopleu", 23-godišnja studentica Alison Pickering iz Teksasa umrla je od alergijske reakcije na kikiriki nakon posjeta restoranu. Tamo je naručila jelo koje je prije uvijek konzumirala bez ikakvih problema. Međutim, restoran je promijenio recept bez otkrivanja novih sastojaka.
Studentica je bila svjesna svoje alergije i bila je vrlo oprezna. Prema riječima njezina oca, uvijek je odlazila u iste restorane i naručivala ista jela. I u ovom slučaju odabrala je restoran koji je poznavala, piše People.
Naručila je jelo mahi-mahi, koje je tamo već jela. Ali umak od kikirikija je dodan i nije zabilježen u jelovniku. Ni konobarica nije znala.
Njezin otac, Grover Pickering, rekao je: "Uzela je nekoliko zalogaja, shvatila da nešto nije u redu i upotrijebila svoj Epipen." Došla je hitna pomoć, a ona je još uvijek razgovarala s bolničarima, ali u nekom trenutku na putu do bolnice, djevojka je pretrpjela ozbiljan alergijski šok koji je doveo do njezine smrti.
Epipen je medicinski uređaj koji se koristi za ubrizgavanje izmjerene doze epinefrina. Najčešće se koristi za liječenje akutnog alergijskog šoka.
Prema CBS-u, obitelj se sada želi boriti za uvođenje Zakona o svijesti o alergijama na hranu Sergia Lopeza, koji je podnesen u njegova čast, u Teksasu nakon tragične smrti njihove kćeri. Zakon zahtijeva od prehrambenih objekata da obuče svoje osoblje o sigurnosti alergena u hrani i proširit će se na osoblje restorana diljem SAD-a.
Alisonini roditelji također žele surađivati s Teksaškim udruženjem restorana kako bi razvili bolje komunikacijske smjernice za sastojke u restoranima. Grover Pickering rekao je za CBS News: "To je tragično i ne bi se trebalo dogoditi nikome drugom." Njegova supruga, Joy Pickering, dodala je: "Znam da ćemo spasiti živote ovim mjerama."
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....