StoryEditorOCM

Šokantna istina o vanbračnim ‘izletima‘, alarmantna statistika ukazuje kako su rijetki pošteđeni nevjere

Piše Mozaik SD
4. kolovoza 2024. - 09:16

Šokantnu istinu o bračnim nevjerama svijetu je otkrio kroz brojke privatni savjetnik Florent Raimy. Tako je možda najjednostavnije i najočitije, jer mnogi uljuljani samozavaravanjem nisu ni svjesni što im se iza leđa zbiva. Izdaja najvoljenijeg. Izdaja najvoljenije.

Nevjera je izdaja. Prekršeno obećanje. Izdano povjerenje. I nije to (tek?) seks van bračne postelje, prevara je i ljubljenje, flert, emocionalna veza s nekim tko nije vaš partner. Nije to moderna tema, jer je progonila veze i brakove kroz povijest. Nevjera je alarmantno uobičajena, a statistike su ništa manje nego šokantne.

image
/Shutterstock

Prema podacima iz "Affairs of the Heart Global Investigations", zapanjujućih 18 do 20 posto brakova doživi nevjeru. Još je više uznemirujuća činjenica da je otprilike 79 posto žena koje sumnjaju na nevjeru svojih muževa u pravu, a oko 62 posto muževa koji sumnjaju na nevjeru svojih supruga također u pravu.

Nevjera u brojkama izgleda ovako: 44 posto ljudi vara svoje partnere! Emocionalne afere, koje mogu biti čak i štetnije od fizičkih, iznenađujuće su česte, s oko 90 posto žena i 77 posto muškaraca diljem svijeta koji su priznali da su je počinili.

Tradicionalno se vjerovalo da muškarci varaju više od žena. Međutim, nedavne studije i ankete otkrivaju da se omjer promijenio. Pogotovo u području cybersexa, tu žene značajno vode.

image
/Shutterstock

E, sad, kada ste već "zaglibili" neupitno je kako ćete biti "uhvaćeni" (malen je svijet), valja li nevjeru priznati ili ostati ustrajan u onoj "jel ti vjeruješ meni ili svojim očima"?

Oko 48 posto preljubnica izjavilo je da su njihovi partneri s vremenom otkrili istinu, za muškarce ta brojka iznosi 39 posto. Iznenađujuće, gotovo 57 posto preljubnika svojevoljno priznaje svojim supružnicima izdaju. Grižnja savjesti? Tek 8,3 posto priznaje kada ih se pita ili optuži, dok osam posto preljubnika bude slučajno uhvaćeno od strane njihovih supružnika.

A pazite sad ove znamenke: čak 30 posto udanih žena znalo je za nevjeru svog supružnika, a nevjerojatnih 46 posto oženjenih je znalo što im žena radi...

image
/Shutterstock

Hajdemo sad malo na "gdje i koga", jer šokantnih 36 posto muškaraca i žena priznaje da su počinili nevjeru s kolegom s posla, jer, pazite sad, često s njim provode više vremena nego sa svojim supružnicima. Gotovo 44 posto žena i 22 poto muškaraca "spavalo" je s nekim koga njihov supružnik poznaje. Godine ne predstavljaju problem, varaju i mladi i stari, oni stari radije s ženama mlađima od svoje...

Razlozi koji stoje iza izdaje su različiti, nekima je dosadio seksualni život sa partnerom, neke su na prevaru "natjerali" problemi u vezi, neki varaju kako bi se osvetili supružniku... Ali jedna brojka značajno strši, kao i razlog iza je, čak 56 posto muškaraca preljubnika tvrdi da su sretno oženjeni.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 02:01