StoryEditorOCM
PanoramaRose Hanbury

S niza britanskih portala izbrisani tekstovi o ‘ljubavnici princa Williama‘; Čitatelji u čudu: ‘Što se događa?!‘

Piše mozaik sd
12. srpnja 2024. - 14:09
Rose Hanbury sa svojim navodnim ljubavnikom, princom Willimom, prijateljicom Kate Middleton i suprugom Davidom Cholmondeleyjem/Slobodna Dalmacija

U razdoblju od 2019. do 2024. godine s britanskih portala nestao je velik broj članaka o markizi povezanih s princem Williamom, a izbrisani su i dijelovi članaka koji su još uvijek dostupni na internetu.

Američki časopis Vulture objavio je rezultate tromjesečnog istraživanja o tome kako britanski mediji pišu o Rose Hanbury, markizi od Cholmondeleyja, koja se godinama povezuje s princem Williamom, i primijetio nešto vrlo zanimljivo.

Velik broj članaka o ovoj aristokratkinji, inače supruzi Davida Roxavagea, markiza od Cholmondeleyja, izbrisan je s britanskih portala, a nestali su i dijelovi nekih tekstova, piše Glossy.

Podsjetimo, mediji od 2019. nagađaju o vezi princa Williama s Rose Hanbury, za koju se govorilo da je prijateljica njegove supruge Kate Middleton i koja s obitelji živi u blizini "Anmer Halla", ladanjske rezidencije princa Williama i princeze od Walesa u Norfolku.

 Micanje aluzija na princezu od Walesa

Nakon što se Kate početkom godine povukla iz javnosti, počele su kružiti razne teorije zavjere i nagađanja, a u središtu mnogih našla se Rose Hanbury, koju su proglašavali Williamovom "ljubavnicom". Situacija je toliko eskalirala da je markiza zaprijetila tužbom američkom komičaru Stephenu Colbertu i zanijekala bilo kakvu aferu s britanskim prestolonasljednikom. Ellie Hall, koja piše o britanskoj kraljevskoj obitelji za Vulture, primijetila je uklanjanje i ponovno uređivanje novinskih članaka u kojima se spominje Rose Hanbury, objavljenih između 2019. i 2024. godine.

Iz tog vremenskog okvira, piše ona, izbrisana je 21 medijska priča, dok je otkriveno šest članaka iz kojih su prilikom uređivanja nakon objave uklonjene neke informacije.

 

image

 Princ William i Kate Middleton zbog napisa o ljubavnom trokutu imali su problema

Isabel Infantes/Afp

Kao mediji koji su brisali ili mijenjali tekstove navedeni su Daily Express, The Mirror, The Sun, Evening Standard, Tatler, Daily Mail/ MailOnline/ Mail on Sunday i Guardian.

Većina misteriozno nestalih tekstova nije se izravno bavila glasinama o aferi, piše Hollow, već je umjesto toga sadržavala aluzije na očite napetosti između princeze od Walesa i njezine navodne "dugogodišnje najbolje prijateljice".

sporna ‘užasna svađa seoskih suparnica‘

Na primjer, izbrisana je priča iz ožujka 2019., kada je kolumnist Daily Maila Richard Eden pisao o navodnom rivalstvu između Kate Middleton i Rose Hanbury. Markizu je opisao kao Kateinu "seosku suparnicu" među istočnoengleskim aristokratima koje britanski tisak naziva Turnip Toffs.

image

 Princ William bio je suočen s neugodnim optužbama i spekulacijama

Chris Jackson/Afp

Nestao je i tekst s portala The Sun koji na sličan način opisuje njihov odnos, a navodi se i kako je "užasna svađa" zaprepastila njihov izvor.

Je li slučajno toliki broj medija odlučio brisati i mijenjati napise o Rose Hanbury ili iza toga stoji nečija odluka, pitaju se obožavatelji kraljevske obitelji nakon ove objave.

Tijekom tromjesečne istrage, Vulture se obratio ovim medijima za komentar, a oglasio se samo Guardian.

- Ove izmjene su napravljene nakon internog uredničkog razmatranja, a ne nakon vanjskog kontakta, komentirao je glasnogovornik Guardianova portala, piše Glossy.

image

Prijateljstvo Kate Middleton s Rose Hanbury našlo se pod povećalom dijela britanskih medija

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:33