StoryEditorOCM
PanoramaZAMJENA

Rusi se okreću domaćoj ponudi odjeće nakon odlaska zapadnih brendova: čeka se roba iz Kine, Indije, Irana i Turske

Piše HINA
25. svibnja 2022. - 10:26

Prodaja ruske odjeće u posljednja je tri mjeseca više nego udvostručena na jednoj od najvećih ruskih internetskih trgovina, s obzirom na to da su brojni zapadni modni brendovi napustili zemlju.
Prodaja odjeće, obuće i ostalih modnih dodataka ruskih marki i proizvođača u ožujku i travnju bila je 2,6 puta veća nego u istim mjesecima prošle godine, objavio je Ozon, druga najveća ruska platforma za e-trgovinu.

image

Ozon, druga najveća ruska platforma za e-trgovinu

Screenshot

Ozon tvrdi da je glavni razlog porasta prodaje proširena ponuda njihovih proizvoda.
No istina je, čini se, drukčija. S obzirom na to da zapadni brendovi napuštaju rusko tržište i da se gospodarstvo ove godine sprema za snažnu recesiju, podaci upućuju na to da su ruski potrošači prisiljeni pronaći zamjenu.
H&M, Uniqlo i Adidas su među tvrtkama koje su obustavile trgovinske aktivnosti u Rusiji otkako je Moskva 24. veljače poslala desetke tisuća vojnika na Ukrajinu.
Podaci ukazuju i na znatan poremećaj u opskrbnim lancima, kao i na poteškoće s prekograničnim plaćanjima nakon što je Zapad nametnuo sankcije Rusiji.
Rusko vijeće trgovačkih centara (RCSC), objavilo je da će od Kine, Indije, Irana i Turske tražiti da popune praznine koje je na domaćem tržištu ostavio egzodus zapadnih trgovačkih lanaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 21:58