StoryEditorOCM
PanoramaSTIŽE MLAĐI SIN

Princ Harry vratit će se u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon dijagnoze raka njegova oca kralja Charlesa

Piše MOZAIK SD
5. veljače 2024. - 20:41

Princ Harry razgovarao je s kraljem o njegovoj dijagnozi raka i otputovat će u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi ga vidio sljedećih dana, rekao je izvor blizak vojvodi od Sussexa.

Buckinghamska palača večeras je objavila da je kralju dijagnosticiran rak i da će odmah biti podvrgnut liječenju. Monarhu je prošlog mjeseca dijagnosticirana povećana prostata i proveo je tri dana u bolnici nakon što je prošao medicinski postupak zbog benignog stanja.  Palača je priopćila da je tijekom boravka u bolnici uočen zaseban zdravstveni problem koji izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi identificirali su oblik raka, ali nisu objavljene nikakve dodatne pojedinosti o prirodi bolesti. Kraljevski izvor rekao je da se ne radi o raku prostate, piše Mirror.

Vjeruje se da je Charles osobno rekao obojici svojih sinova princu Williamu i princu Harryju, vijest o svojoj dijagnozi. Izvor blizak Harryju rekao je: "Vojvoda je razgovarao s ocem o svojoj dijagnozi. Putovat će u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi vidio Njegovo Veličanstvo u narednim danima."

image

Princ Harry

Daniel Leal/Afp

Prema Telegraphu, Harry će večeras vjerojatno odletjeti u Ujedinjeno Kraljevstvo, a stiže sutra, ali Meghan Markle i njihova djeca princ Archie i princeza Lilibet neće ga pratiti.

U međuvremenu, izvor blizak Williamu također je rekao: "Princ od Walesa je u redovitom kontaktu sa svojim ocem." Također se vjeruje da je kralj osobno obavijestio svu svoju braću i sestre - princezu Anne, princa Andrewa i princa Edwarda - iako nije jasno kada. Palača je potvrdila da je bolest, koja nije rak prostate, otkrivena dok se kralj liječio u bolnici zbog povećane prostate.

Harry i Charles posljednjih su godina imali posebno zategnute odnose, a izvori kažu da je ostao ‘bijesan‘ i ‘iscrpljen‘ tvrdnjama koje je njegov najmlađi sin iznio u svojoj bombastičnoj knjizi "Spare", koja je uključivala Charlesa, piše BBC.

Smatralo se da je Harryjev odnos s ocem "čvrsto ukorijenjen na dnu" s pomirenjem "daleko". Na Harryjevim nedavnim putovanjima u Veliku Britaniju, par se nije vidio, iako je Harry prisustvovao krunidbi u svibnju prošle godine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:15