StoryEditorOCM
PanoramaPODRŠKA ZA FILIPA

Ovaj mladi Hrvat je imao 181 kilogram, jedva se kretao, prekinuo je i studiranje jer nije mogao stajati na nogama. A onda je skinuo čak 56 kilograma! Evo kako

Piše PSD
10. veljače 2022. - 16:46

Filip je 21-godišnjak iz Slavonije. Odlučio je zbog lošeg zdravstvenog stanja promijeniti životne navike i zatražiti stručnu pomoć. Prekinuo je studij gastronomije u Zagrebu jer više nije mogao dugo stajati na nogama, a nalazi štitnjače također su bili loši.

Srećom, uz intervenciju majke i njegovu čvrstu odluku, započeo je s planom prehrane kao i s tjelesnom aktivnošću u suradnji s trenericom i nutricionisticom Irenom Slovaček u svibnju prošle godine. U tom je trenutku imao 181 kg, piše Osijek031.com.

image
Privatni album

Iako je majka tehnologinja i vrhunska poznavateljica teksture prehrambenih proizvoda, prihvatila je zadani plan prehrane bez i jednog pogovora. To je uvelike olakšalo suradnju. Filip je učio slagati hranu na tanjuru pomoću Irenine kuharice i imao je zadatak početi šetati te slati ostvarene korake svaki dan. Ispočetka je to bilo nekih 2000 – 3000 koraka. Kako je iz stanja mirovanja trebao uvesti razne promjene, nismo htjeli započeti s treninzima dok ne dođemo na 8000 koraka bez bolova u leđima ili kukovima i koljenima.

image
Privatni album

- Treninge smo započeli na Srednjoškolskom igralištu i bili smo svjedoci velikom broju znatiželjnih pogleda. Filipu smo uveli dvije bučice od pet kilograma tek nakon dva mjeseca suradnje. Osim nepotrebnih bolova, htjeli smo biti sigurni da neće doći do razvijanja kile koja je bila u svojem začetku.

Malo po malo i jako strpljivim tempom, uz nutritivno vrijedne namirnice i bez dijete, došli smo do 125 kg. Filip i dalje trenira dva puta tjedno te i dalje šalje broj koraka koji su sada na 10 000 – 12 000.

image
Privatni album

Nevjerojatno je zadovoljstvo pratiti napredak tako mlade osobe koja si je zacrtala cilj i bez ikakvih poteškoća prati zadane ciljeve. On je pravi dokaz toga da je sve u jakoj glavi i da nisu potrebne drastične dijete ili takozvani detoksi koji su kod nas vrlo popularni zbog brzog rezultata, ali su dugoročno neodrživi te dodatno stvaraju hormonsku neravnotežu - navode Filipova trenerica i nutricionistica. 

image
Privatni album

Filip u međuvremenu otvara obrt sa svježom tjesteninom i bez problema može dulje stajati na nogama, a po novom se može popeti na boks visine 50 cm bez ičije pomoći.

Ako vidite Turtlu (Filipov nadimak) po gradu dok skuplja korake, mahnite mu u znak podrške jer 125 kg nije ni blizu njegov krajnji cilj.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 00:23