StoryEditorOCM
PanoramaU VELOJ LUCI

Oliverov bliski prijatelj Brico poludio na Eciju: To su pi*darije, budalaštine! Da bude u centru pažnje mala nesritnica

Piše VInko Paić
28. srpnja 2024. - 13:10
Borisa Gugića Bricu jako su naljutili jučerašnji komentari Ecije Ivušić Belošević: ‘Ma da se razumimo, nije vam Oliver volija eksponiranje. Ali ovo šta se radi jedno je poštovanje prema njemu...‘Livio Andrijić/Cropix, Neja Markičević/Cropix

Oliverov veliki prijatelj Boris Gugić, poznat kao Brico, i ove nas je godine srdačno primio u svojoj brijačnici.

Njegova je butiga postala kultno mjesto koje posjećuju svi koji se ovdje nađu, a Brico svake godine otvori svoja vrata za domaće i strane turiste da razgledavaju mjesto gdje se Oliver šišao, brijao, ali i družio s prijateljem uz pjesmu, gitaru i harmoniku.

Bricinom ‘muzeju u malom’ s pregšt Oliverovih fotografija ne odolijevaju ni naši estradnjaci, pa su tako nakon subotnje probe tamo došli Zorica Kondža sa suprugom Joškom Banovom, a društvo im je pravio i aktualni pobjednik showa The Voice, Martin Kosovec.

image

Joško Banov, Zorica Kondža, Boris Gugić Brico i pobjednik The Voicea, Martin Kosovec, noćas u njegovoj radnji

Livio Andrijić/Cropix

Prepričavale su se mnogobrojne anegdote s Oliverom, pala je i poneka suza u Bricinom oku, jer teško je ostati imun dok se sjeća velikog prijatelja s kojim je dijelio i dobre i loše trenutke. I to više od 50 godina.

"Evo kao je to bilo jučer, a već je šesta godina..." - govori nam Brico, dok nam pogled u njegovoj brijačnici bježi prema mnogobrojnim uokvirenim fotografijama Olivera, ali i navijačkom šalu Hajduka.

"Ma znaš da je to Torcida stavila na njegov lijes kad je bija sprovod, pa su mi ga kasnije donili vamo" - Brico će.

"Teško je, ali slušaj, uspomene ne možeš izbrisat. Svako jutro kad ovde dođem, pogledam te slike" - priča nam Oliverov prijatelj, ponosno noseći majicu na kojoj se nalazi njegova fotografija s pjevačem nastala prije dvadesetak godina.

image
Livio Andrijić/Cropix

"Najviše mi u butigu dolaze Slovenci, jer su oni bili jako vezani za Olivera. Čak možda i više nego mi u Hrvatskoj. Zna se dogoditi da mi dođu i mladi ljudi, kao jedne cure nedavno iz Šibenika, pa počnu plakat‘ ka da im je Oliver bija član familije. Teško vam je sve to opisat i čega se ja tu nagledam, ali razumim te ljude, kako ne bi…".

Ljuti ga, priznaje, kad čuje da pojedinci žele uništiti sjećanje na njegovog prijatelja.

"To su takve pizdarije, odma grube riči počnem… To pojedinci napišu samo da budu u centru pažnje i imaju više tih pregleda ili čega li već... Ja vam se u to puno ne razumim. Čuja sam za tu malu Eciju šta je napisala. To vam je jedna mala nesritnica, ma šta će ona napisat…

image

‘Dođe tu jednom liti, ne poznaje nikoga u Luci. I sad ide takve budalaštine pisat! Nikako se ne slažem s njom, ma ne želim je više uopće komentirat, samo ću se naljutit!‘ - burno će Brico

Livio Andrijić/Cropix

Dođe tu jednom liti, ne poznaje nikoga u Luci. I sad ide takve budalaštine pisat! Nikako se ne slažem s njom, ma ne želim je više uopće komentirat, samo ću se naljutit" - burno će Brico, kojeg ovakve stvari žaloste.

"Evo, digla se i ta fama oko broda ‘Oliver‘, jer se jednom pokvarija. A kad su na brodu ‘Korčula‘ dva tri puta stali motori, pa je pluta, o njemu nitko ništa… A sad o ovome pišu ka da je Titanic potonija" - govori Brico, koji je sasvim slučajno, spletom okolnosti, u petom mjesecu bio jedan od prvih putnika na ‘Oliveru‘.

"Ili evo govore da šta se ne zove Oliver Dragojević? Pa ljudi moji, čemu, zašto? Mene svi cili život zovu Brico, dođe mi pismo iz Amerike naslovljeno na Brico, Vela Luka! To su gluposti, sinko moj" - priča ovaj Velolučanin.

"Ma i da se razumimo, nije vam Oliver volija eksponiranje, da smo na čisto. Ali ovo šta se radi jedno je poštovanje prema njemu. Njemu je bila želja da se pokopa u krugu prijatelja i obitelji, ali kad je sve to kasnije počelo, više nisi moga zaustavit. Tko će ti to zaustavit, vidiš i sam sve..." - zaključuje Brico.

image

‘Digla se i ta fama oko broda ‘Oliver‘, jer se jednom pokvarija. A kad su na brodu ‘Korčula‘ dva tri puta stali motori, pa je pluta, o njemu nitko ništa… A sad o ovome pišu ka da je Titanic potonija...‘ ljuti se Brico na negativni publicitet

Livio Andrijić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 12:44