StoryEditorOCM
PanoramaNOVA CRNA GODINA?

Loše vijesti za festivalsko-koncertnu scenu: Glastonbury službeno otkazao ovogodišnje izdanje, znači li to i da su naša Ultra i InMusic upitni?

Piše PSD
21. siječnja 2021. - 17:07

Organizatori megapopularnog glazbenog festivala Glastonbury službeno su otkazali ovogodišnje izdanje manifestacije koja je bila zakazana za kraj lipnja.

- Unatoč našem trudu da preokrenemo nebo i zemlju, postalo je jasno da jednostavno nećemo moći omogućiti održavanje festivala. Žao nam je što smo vas razočarali. Ovo će biti još jedna crna godina za nas – zapisali su organizatori Michael i Emily Eavis u službenom izvješću i otkazali Glastonbury, ali i dali fanovima tračak svjetla na kraju tunela.

- Prilično smo sigurni da možemo isporučiti nešto stvarno posebno za sve nas 2022. godine – dodali su Eavisovi.

Loše su to vijesti za ovogodišnju festivalsko-koncertnu scenu. Jer, ako je ponajveći glazbeni festival na svijetu, koji okuplja 200+ tisuća ljudi, otkazao svoje izdanje pola godine unaprijed, velika je šansa da će se, nažalost, zakotrljati lavina otkazivanja sličnih masovnih manifestacija, kako festivala, tako i koncerata, tj. koncertnih stadionskih turneja megabendova kao što su Guns N' Roses, Pearl Jam, Foo Fighters....

Pitanje je što ovo znači i za hrvatske festivale poput InMusica i Ultre, ali zasigurno ćemo čuti uskoro neko njihovo očitovanje, a dotad držati fige da će se kod nas situacija do proljeća i ljeta smiriti te da do otkazivanja ipak neće doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 06:34