StoryEditorOCM
PanoramaPOSEBNA VEZA

Jedan je muškarac najveća podrška Kate Middleton, a to nije princ William: Procurili detalji emotivnog susreta s njim

Piše Marija Čović
25. ožujka 2024. - 15:31

Ovogodišnji Uskrs u Windsoru će biti vrlo različit od lanjskog kad se veliki broj članova kraljevske obitelji pojavio na tradicionalnoj misi u kapeli sv. Jurja.

Ove godine bit će to puno manje okupljanje, očekuje se da će doći kralj Charles III. I kraljica Camilla, ali njegovo zdravstveno stanje, liječenja raka, podrazumijeva puno manje ljudi oko njega, pa će broj nazočnih biti sveden na minimum.

Među njima gotovo sigurno neće biti budućeg kralja i kraljice, princa Williama i princeze Kate, i njihovo troje djece. Nakon što je video porukom u petak poslijepodne obznanila da joj je dijagnosticiran rak, Kate i William su se s djecom, kojoj su toga dana počeli četverotjedni uskrsni školski praznici, potpuno povukli i sljedećih tjedana najvjerojatnije neće biti viđeni u javnosti.

image

Carole i Michael Middleton, Kateini roditelji, bit će od velike pomoći svojoj bolesnoj kćeri, Williamu i njihovoj djeci

Andrew Milligan/Afp

Prema pisanju britanskim medija, obitelj se povukla u svoju kuću Anmer Hall na privatnom kraljevskom imanju Sandringham kako bi, barem neko vrijeme, uspjela izvući maksimum iz svoje trenutačne tri najveće želje – vrijeme, prostor i privatnost.

image

Princeza Kate

Jonathan Brady/Afp

Ni u jednu od tih želja ne uklapaju se princ Harry i njegova supruga Meghan Markle, koji su za Kateinu dijagnozu saznali kad i ostatak svijeta, nisu bili unaprijed obaviješteni iz jednostavnog razloga – Kate i William u njih nemaju povjerenja.

Harry sigurno u svibnju dolazi u Englesku na obilježavanje desete godišnjice njegovog hvale vrijednog projekta Invictus igara za ranjene i bolesne vojne veterane.

image

Meghan, Harry, William i Kate na balkonu Buckinghamske palače u lipnju 2018. godine

Tolga Akmen/Afp

Najvjerojatnije će doći sam, bez Meghan i djece, možda će i željeti susresti se s Kate i Williamom, ali oni nemaju nikakvu namjeru miriti se s njim. Prema tvrdnjama insajdera, za Kate i Williama je "problem Harry" posljednje na što misle, sada su suočeni s puno ozbiljnijim stvarima.

Uostalom, nije mali broj onih koji pitaju koliko je Harryjevo i Meghanino ponašanje posljednjih nekoliko godina utjecalo na razvoj maligne bolesti kod Kate, a možda i Charlesa, s obzirom da se zna da je stres jedan od faktora rizika.

Harry je svojevremeno o Kate govorio kao o "sestri koju nikad nije imao", ali nakon što je Meghan ušla u njegov život, stvari su se bitno promijenile. O ne baš sjajnim odnosima među braćom Williamom i Harryjem i njihovim suprugama govorilo se i prije nego što su Harry i Meghan 2020. napustili kraljevsku obitelj i skrasili se u njezinoj rodnoj Kaliforniji.

Osim što se pokušavaju probiti u različitim poslovnim područjima, njihov odlazak obilježili su napadi na kraljevsku obitelj, od kontroverznog intervjua s Oprah Winfrey u kojemu su kraljevsku obitelj optužili za rasizam, dokumentarne serije za Netflix, do Harryjeve biografije "Spare", u kojoj nije štedio praktički nikoga od živih članova kraljevske obitelji.

Uz to je u prvom nizozemskom izdanju svoje knjige "Endgame" Omar Scobie, neslužbeni glasnogovornik Harryja i Meghan, objavio kako su upravo Kate i kralj Charles dvoje rasista u kraljevskoj obitelji, koji su postavljali pitanja kakve će boje kože biti Harryjevo i Meghanino dijete.

image

William, Kate i Harry tijekom proslave 90. rođendana kraljice Elizabete u lipnju 2016. godine

Arthur Edwards/Afp

Harry je u Netflixovom dokumentarcu kazao kako se mnogi muškarci u kraljevskoj obitelji žene ženama koje se uklapaju u kalup, sugerirajući kako se on oženio iz ljubavi, a William nije.

Nakon što je Kate objavila da joj je dijagnosticirana maligna bolest i da je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji, Harry i Meghan su se oglasili kratkom javnom porukom kojom su njoj i obitelji poželjeli zdravlje i uspješno liječenje te izrazili nadu da će to moći napraviti u privatnosti i miru.

Navodno su nakon toga osobno kontaktirali Williama i Kate, ali nije poznato je li kontakt uspostavljen telefonski, video pozivom ili putem poruka podrške. No, izvori bliski kraljevskoj obitelji kažu kako Kate ne trebaju Harry i Meghan da je tješe, oko sebe ima čvrsti obiteljski krug koji će njoj, Williamu i djeci pomoći u ovom teškom razdoblju.

image

Brat James i sestra Pippa snažna su podrška Kate

Andrew Milligan/Afp

Dubina raskola među kraljevskom braćom bila je jasno vidljiva i prije desetak dana kad su obojica sudjelovala na događaju kojim je odana počast njihovoj majci, pokojnoj princezi Diani, povodom 25. godišnjice humanitarne organizacije Diana Legacy Award.

William je osobno bio na događaju u Londonu i održao emotivan govor te uručio nagrade za 20 dobitnika, dok se Harry dobitnicima obratio putem video linka, ali tek nakon što je William napustio događaj.

image

Zadnji put su zajednički Kate, William, Harry i Meghan nešto zajednički odradili nakon smrti kraljice Elizabete II. kad su izašli pred dvorac Windsor među ljude koji su odavali počast pokojnoj vladarici

Chris Jackson/Afp

A manje od sat vremena prije Williamovog govora, Meghan je objavom videa na Instagramu obznanila da je pokrenula novi luksuzni lifestyle brend nazvan American Riviera Orchard. Stručnjaci tvrde kako je namjerno tako tempirano da odvuče pozornost s Williama.

Kate je odlučila obznaniti svoju dijagnozu kad djeci započnu uskrsni praznici kako bi ih zaštitila medijskog ludila koje je uslijedilo, a inspiracija za objavu bio joj je i njezin svekar, kralj Charles III., koji je mjesec i pol dana prije, u veljači obznanio da ima rak.

Snažna povezanost kralja i "voljene nevjeste", kako je sam naziva, stvorena je tijekom niza godina otkako je Kate u vezi i braku s Williamom, a njihova je bliskost dodatno produbljenja i "cementirana" borbom protiv zloćudnih bolesti.

Kate i Charles dijele ljubav prema umjetnosti, vrtlarenju i boravku u prirodi, on jako cijeni kako se tijekom godina nosila sa svim pritiscima života u kraljevskoj obitelji, koliko je utjecala na život njegovog starijeg sina i nasljednika Williama, kako odgaja djecu i posvećuje se brojnim humanitarnim aktivnostima.

image

Kralj Charles i ‘voljena nevjesta‘ Kate u srpnju 2017. godine

Kurt Desplenter/Belga Via Afp

Njih dvoje su nekoliko dana istovremeno u siječnju bili u londonskoj bolnici u kojoj je Charles imao zahvat na benigno povećanoj prostati, a Kate je bila podvrgnuta opsežnoj operaciji abdomena. Tijekom boravka u bolnici Charles je, zajedno s kraljicom Camillom, najmanje dva puta posjetio Kate u njezinoj bolesničkoj sobi.

A nakon što je Kate u srijedu snimila video kojim je u petak objavila svoju dijagnozu, Charles ju je u četvrtak pozvao na ručak, samo njih dvoje za stolom u dvorcu Windsor, kako bi porazgovarali o svemu i kako bi je, sasvim sigurno, Charles ohrabrio za bitku koja joj predstoji.

Nakon objave Kateinog videa, Charles je poručio kako je "jako ponosan" na princezu od Walesa zbog njezine hrabrosti u otkrivanju dijagnoze i u bliskom je kontaktu s voljenom nevjestom. Buckinghamska palača je objavila da kralj i kraljica Camilla s ljubavlju podupiru cijelu obitelj u ovim teškim vremenima.

image

Kralj Charles i princeza Kate već godinama su snažno povezani, a bolest ih je dodatno zbližila

Chris Jackson/Afp

Simpatije i misli mnogih upućeni su i Williamu na čija je ramena pao golemi teret, ne samo zbog bolesti svoga oca kojeg će naslijediti na prijestolju, nego još više zbog bolesti voljene supruge i želje da nju i djecu maksimalno zaštiti od suludih teorija zavjere i zlobnih komentara na društvenim mrežama i u pojedinim tabloidima.

Srećom, u tome će, kao i Kate, imati svesrdnu pomoć njezine obitelji, prvenstveno roditelja Carole i Michaela Middletona, koji će kreirati "zaštitnu zavjesu" oko Kate, Williama i unučadi. Oni od prvog dana Williama tretiraju kao sina i usprkos šoku kojeg su i oni doživjeli zbog Kateine dijagnoze, bit će njezin i Williamov izvor snage i podrške tijekom ovog teškog razdoblja, a tu su i Kateina sestra Pippa i brat James, koji će biti pri ruci bolesnoj sestri.

Trolovi na društvenim mrežama ne odustaju

Ako su se mnogi nadali da će Kateina objava teške dijagnoze zaustaviti špekulacije i teorije zavjere o njezinom "nestanku", to se nije dogodilo. Trolovi na društvenim mrežama nastavljaju s idiotarijama. U roku od nekoliko minuta nakon objave emotivnog videa počeli su se dijeliti postovi o tome kako je on kreiran uz pomoć umjetne inteligencije, drugi su je kritizirali jer nije već prije objavila da ima rak, a bilo je i onih koji su "uređivali" video umetanjem Dianinog i Meghaninog lica preko Kateinog.

I dok su se neke poznate face, poput glumice Blake Lively, javno ispričale zbog neprimjerenih šala na temu Kateine odsutnosti iz javnosti i fotošopirane fotografije objavljene povodom Majčinog dana, Kim Kardashian šuti. Reality zvijezda je na Instagramu objavila svoju fotografiju ispred sportskog automobila napisala "krećem u potragu za Kate". Čak i neki od njezinih 364 milijuna pratitelja na Instagramu tražili su da se ispriča Kate, ali ona nije izbrisala post niti se ispričala...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:08