StoryEditorOCM
Panoramanaš čovjek na terenu

Hvaranin Frane Maroević preuzeo vođenje IPI-ja, svjetske organizacije za slobodu medija, ima iskustva s prijetnjama s kojima se novinari danas suočavaju

Piše PSD
15. prosinca 2022. - 12:08
‘Danas su neovisni mediji i novinari napadnuti iz više smjerova nego ikada prije‘, rekla je predsjednica Izvršnog odbora IPI-ja Khadija Patel (ilustracija)Nikola Vilić/Cropix

Frane Maroević, Hvararin podrijetlom, preuzima vođenje International Press Institutea (IPI), najstarije globalne organizacije za slobodu medija.

Osnovan 1950. godine, IPI je udruženje medijskih profesionalaca iz vodećih digitalnih, novinskih i televizijskih kuća iz više od sto zemalja svijeta, sa sjedištem u Beču. IPI brani slobodu medija i radi na promociji kvalitetnog i neovisnog novinarstva.

"Danas su neovisni mediji i novinari napadnuti iz više smjerova nego ikada prije", rekla je predsjednica Izvršnog odbora IPI-ja Khadija Patel.

"Veselim se suradnji s Franom na jačanju IPI-jeve potpore neovisnim medijima diljem svijeta. Jasno je predan obrani slobode tiska i ima iskustva u rješavanju širokog spektra prijetnji s kojima se novinari danas suočavaju", rekla je Patel.

Maroevi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:10