StoryEditorOCM
PanoramaVELIKA PROMJENA

Britanci tvrde da je riječ o ‘povijesnom trenutku‘: svi gledaju fotografije britanskog kralja koje se munjevito šire

Piše A. Vl./JL
7. listopada 2024. - 07:36

Kralj Charles uveo je novu rutinu u svoju svakodnevicu - Daily Mail otkriva da je britanski monarh počeo ručati, nakon što je cijeli život preskakao srednji obrok, navodno ga smatrajući luksuzom. Fotografije njegovog navodno prvog ručka šire se internetom, a Britanci idu i korak dalje tvrdeći da je riječ o "povijesnom trenutku".

Tvrdio je i da nema dovoljno vremena u svom prenatrpanom rasporedu da si dopusti ručak, piše Jutarnji list.

Po nalogu supruge, savjetnika i liječnika, nevoljko je počeo jesti sredinom dana kako bi imao dovoljno energije.

Kralj Charles, koji se oporavlja od karcinoma, inzistira na tome da za ručak ima najzdraviji, ali i najmoderniji međuobrok koji postoji.

- Nevoljko je, ipak, prihvatio preporuku da pojede nešto za vrijeme ručka - zapravo međuobrok. Pojede pola avokada kako bi ga držalo. To je jako važno, osobito ako ste bolesni, rekao je izvor za Daily Mail.

Poznato je da se kralj Charles zdravo hrani, da inzistira na organski proizvedenim namirnicama, a osobito voli jaja.

Za BBC je prije tri godina ispričao kako dva dana u tjednu izbjegava meso i ribu, a tih dana izbjegava i mliječne proizvode.

Kralj uz avokado neće pojesti tost, kako to obično čine milenijalci, a odreći će se i druge polovice avokada.

Prošloga tjedna, Charlesov posinak Tom Parker Bowles, inače gastro kritičar, otkrio je da kralj ima štedljiv pristup u pripremi obroka.

- Sve se reciklira. Ako nešto ostane, od toga će se napraviti nešto drugo ili će se pojaviti sljedeći dan na meniju. Ništa se ne baca, otkrio je.

U najnovijoj knjizi o povijesti hrane u kraljevskoj obitelji otkriva da njegova majka, kraljica Camilla, svaki dan jede kašu, a ručkovi su joj lagani - pileća juha ili dimljeni losos - dok Charles za doručak jede sušeno voće i med, a od ručka preferira popodnevni čaj.

- Čajanke su kod njih oduvijek bili spektakl. Svi se okupe, a na stolu nisu samo torte i keksi, nego i sendviči. Možda čak dobijete i poširana jaja, otkrio je Parker Bowles, piše Jutarnji list.

image

Kralj Charles III.

Jane Barlow/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 08:12