MozaikNIJE BILO DILEME

Nastupa na svadbama i sve 'desnije' podržava na izborima: morate čuti kako je najpoznatiji Afrohrvat domoljubnim hitom 'pomeo' Kolindu

Piše I. P.
Untitled

Poznato je da je veliki fan Thomsona, Mate Bulića i Škore, pa ne čudi da se Malijac Ousmane Mara odlučio posljednjem dati javnu podršku u nadolazećim predsjedničkim izborima. 

Uz pozdrav braniteljima i domovini, Afrikanac je izrazio uvjerenje da je Miroslav Škoro budući hrvatski predsjednik i zatim je zapjevao njegovu “Sude mi”. 

Za one koji ne znaju tko je Ousmane Mara, evo priče.

Mara je kao 16- godišnjak u Hrvatsku došao iz afričke države Mali. Mladić visok 213 cm, stigao je u potrazi za perspektivom u košarkaškoj karijeri. Kad se doselio 2002. godine, znao je samo materinji jezik bambara.

Neko vrijeme igrao je za KK Zagreb i Križevci. Na kraju se oprostio od sportske karijere, ali našao je druge hobije, naime, postao je "profesionalni Hrvat".

- Kad sam bio kao mali u Africi, stalno sam gledao vijesti i slušao o Jugoslaviji. Bio sam presretan kad je Hrvatska dobila svojeg prvog predsjednika Franju Tuđmana.

Gledao sam ratne strahote u Vukovaru i jako sam ponosan što sam postao Hrvat jer obožavam ovu zemlju - izjavio je svojedobno Mara u intervjuu za Antenu Zadar.

O Mari i njegovom profesionalnom hrvatstvu govorilo se i prije nekoliko mjeseci kada je ponosno stajao iza leđa lidera stranke “Neovisni za Hrvatsku”, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Iz sveg glasa i tada je pjevao domoljubne pjesme. Na Facebooku ima nekoliko fotografija na kojima se vidi da je bio aktivan tijekom cijele kampanje stranke.

A pjevanje je njegov drugi hobi. Navodno Afrikanac često nastupa na svadbama pod umjetničkim imenom Max Mara. Najčešće izvodi hitove svojih idola, Škore, Thompsona i Bulića, pa je samim tim rado je viđen gost na dijasporaškim susretima i slavljima. Rado i sam objavljuje snimke na kojima uglavnom izvodi domoljubne pjesme. 

Prošle godine u jednom zagrebačkom klubu Mara je ukrao show Joli kad mu se pridružio u izvedbi pjesme “Kamen krš i maslina”.


Mara se okušao i u glumačkim vodama, odigrao je uloge u humorističnim serijama 'Bitange i princeze' te 'Zakon'.

Posljednjih godina radi kao promotor u klubovima, a na Facebooku se nedavno pohvalio i da je postao zaštitar.

#HRVATSKA#OUSMANE MARA#MIROSLAV ŠKORO