StoryEditorOCM
ModaSJAJ U TAMI

Jendrijev premijerno u Splitu predstavlja kolekciju 'koja štiti osobnost'

Piše PSD.
26. studenog 2015. - 21:20
"Uslijed svih pritisaka čovjek ima potrebu zaštiti svoju individualnost i istaknuti integritet vlastitoga Ja. Ovu potrebu nastojao sam artikulirati kroz svoju kolekciju i to kroz istraživanje mogućnosti korištenog materijala" - riječi su kojima talentirani i nagrađivani virovitički dizajner Kruno Jendrijev opisuje svoju kolekciju koje će predstaviti u subotu u Splitu, na manifestaciji Montura Underground.

Što je sve radio s materijalima da bi u konačnici dobio neupitno privlačne modele Kruno je ispričao:

Silikonska pasta i fosforna kupelj

"Impregnacijom silikonske paste na pamučnu tkaninu, tkanina je postala vodoodbojna, dok je pranje u kupelji na bazi fosfora učinilo da svijetli u mraku. Radi se o tehnikama obrade koje se inače vežu uz izradu odijela radnika u ekstremnim, zahtjevnim i potencijalno opasnim uvjetima, a koje primjenjujem na odjeću namijenjenu svakodnevnom nošenju.

Obrada tkanine pritom predstavlja simbol zaštite od štetnih utjecaja koji vrše pritisak nad našom osobnošću, a paspul koji svijetli u mraku također nagovještava unutarnji sjaj koji nas i dalje potiče da budemo ono što jesmo...".

Uz priču o kolekciji, čiji dio predstavljamo na fotografijama, Jendrijev ne skriva pozitivno uzbuđenje zbog debija na Monturi, ali i...

"Jedva čekam, sanjam, kako ću u subotu popiti kavu na sunčanoj Rivi..." - priznaje.

E, sad, hoće li Krunu dočekati sunčana subota teško je predvidjeti, ali da svojim kreacijama nađe put do zanimanja splitske publike, želimo mu svakako.

M. KLARIĆ

Traperice s nanotehnologijom

Kruno Jendrijev je diplomirao na smjeru Dizajn i projektiranje odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom školovanja radio je kao osobni asistent Ivice Klarića, uređivao je modni prilog studentskog časopisa TnT i surađivao s fotografkinjom Jelenom Balić pri izradi bookova za modele.

Kao mladi dizajner 2006. i 2010. godine izlagao je svoje radove na Fashion Weeku Zagreb, te 2013. godine sudjelovao na Modnom ormaru u organizaciji Tekstilno tehnološkog fakulteta. Godinu kasnije dizajnirao je traperice s nanotehnologijom za brend WTFJeans. 2014. izlaže mini kolekciju u natjecateljskom dijelu Lift by Perwoll u organizaciji modnog sajma Zona 45. Kolekciju Grey Garden predstavio je u prosincu 2014. u organizaciji Fashion Weeka Zagreb. U studenom 2015. finalist je na natječaju za mlade dizajnere Fasfion Incubator.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 14:45