Prilikom posjeta nove destinacije mnogim globtrotterima jedno je od najvažnijih iskustava proučavanje lokalne kuhinje, a po tome nije različita ni Splićanka Silvia Borić, inače profesorica engleskog i talijanskog jezika, koja je protekli travanj provela u Vijetnamu i Kambodži.
Tijekom večere, za kojom smo kušali vegetarijanska jela inspirirana ovim zemljama, ona je podijelila s nama ne samo svoje dojmove o njihovoj gastronomiji već i svoje poglede na prehranu, iz koje je još s 19 godina izbacila meso.
- Želja mi je bila shvatiti tajnu njihove vitkosti, jer u Vijetnamugotovo da nema pretilih ljudi. Čini se kao da im je ideal imati 50kilograma zajedno s krevetom. Ako mene pitate, mislim da je sasvimpogrešno uvjerenje kako je razlog tome siromaštvo. U pozadini priče onjihovoj vitk...
Tijekom večere, za kojom smo kušali vegetarijanska jela inspirirana ovim zemljama, ona je podijelila s nama ne samo svoje dojmove o njihovoj gastronomiji već i svoje poglede na prehranu, iz koje je još s 19 godina izbacila meso.
- Želja mi je bila shvatiti tajnu njihove vitkosti, jer u Vijetnamugotovo da nema pretilih ljudi. Čini se kao da im je ideal imati 50kilograma zajedno s krevetom. Ako mene pitate, mislim da je sasvimpogrešno uvjerenje kako je razlog tome siromaštvo. U pozadini priče onjihovoj vitk...