Konzumacija hrane bogate kolesterolom poput jaja, crvenog mesa i maslaca ne predstavlja poseban rizik za zdravlje, suprotno mišljenju mnogih i tradicionalnim stajalištima o kolesterolu, zaključio je odbor američkih stručnjaka.
Odbor za prehrambene smjernice zaključio je da kolesterol više ne stoji na crnoj listi kao "hranjiva tvar koja izaziva zabrinutost". To je zaključak koji ruši gotovo 40 godina stara upozorenja o opasnoj hrani bogatoj kolesterolom.
Stručnjaci iz odbora objašnjavaju da postojeća istraživanja "ne pokazuju dovoljnu korelaciju između konzumacije kolesterola i količine te supstance u krvi" kod većine osoba. Iz toga zaključuju da "kolesterol nije hranjiva tvar zbog koje bi se trebalo zabrinjavati ako se puno jede".
Stručnjaci sada kažu da Konzumacija...
Odbor za prehrambene smjernice zaključio je da kolesterol više ne stoji na crnoj listi kao "hranjiva tvar koja izaziva zabrinutost". To je zaključak koji ruši gotovo 40 godina stara upozorenja o opasnoj hrani bogatoj kolesterolom.
Stručnjaci iz odbora objašnjavaju da postojeća istraživanja "ne pokazuju dovoljnu korelaciju između konzumacije kolesterola i količine te supstance u krvi" kod većine osoba. Iz toga zaključuju da "kolesterol nije hranjiva tvar zbog koje bi se trebalo zabrinjavati ako se puno jede".
Stručnjaci sada kažu da Konzumacija...