StoryEditor
LjepotaSvi su tu

Splićanke u vrućim izdanjima pohodile 'Monturu': prvi redovi vrve ljepoticama, a tu su i poznate cure; Zavirite u uzavrelu atmosferu modnog događaja godine u gradu

Piše Vinko Paić
13. lipnja 2019. - 23:02

Kucnuo je i taj čas! U kasnim poslijepodnevnim satima održana je danas još jedna Montura, 19. po redu. Jedan od najvažnijih modnih događaja u Dalmaciji i ove je godine okupio poznate domaće dizajnere i modne brendove na svečanoj ceremoniji u čarobnom okruženju Galerije Meštrović s pogledom na plavetnilo Jadrana.

Montura 2019 – Split Fashion Destination odvijala se u ambijentu vrta, a zaljubljenici u modu imali su prilike uživati u raskošnoj modnoj reviji i iz prve se ruke uvjeriti u to što su novoga pripremili Elfsi, sestre Boudoir, Igor Djuga, Callegari, Arileo, Ana Kujundžić, Gorana Milaković, Lana Puljić, Ivan Friščić, Martina Herak, Šime Kovačević, Ivana Cvrlje, Etno Mot i splitska Obrtnička škola. Za frizure modela na pisti pobrinula se Keune akademija – hair service, dok su za šminku bili zaduženi stručnjaci iz Callegari tima.

Unatoč visokoj temperaturi i sparini svi su s velikim zanimanjem pratili zbivanja na pisti pa tako Celzijevi stupnjevi nisu osujetili odličnu energiju koja je vladala tijekom revije, a nju su iz prvih redova gledali Domenica, Hana Huljić, Ana Gruica, Mirta Šurjak, Renata Lovrinčević Buljan i ostali.

Užarena je atmosfera bila i na društvenim mrežama gdje su se gotovo svake sekunde stavljale fotografije i video materijali kako bi i oni koji nisu mogli doći u grad podno Marjana bili u toku s programom. Pozitivni su komentari dolazili sa svih strana Hrvatske, pa čak i svijeta, što je posebno razveselilo organizatore.

Prva je Montura održana prije 19 godina u Dioklecijanovim podrumima i održala se sve do danas zahvaljujući trudu vrijedne, kreativne i uhodane ekipe iza koje stoji autor ovog projekta Tonči Šundov.

Da je interes za nastup na Monturi svake godine sve veći pokazuju i brojke, kako ljudi u publici, tako i onih dizajnera koji svoje najnovije kolekcije žele prezentirati upravo na ovoj modnoj manifestaciji za koju slobodno možemo reći da uspješno konkurira zagrebačkom Fashion Weeku i Cro a Porteru te kako se još jednom dokazala kao istinski reful prave mode u Splitu gdje, ama baš svatko, neovisno o spolu, može pronaći neku modnu krpicu po svom guštu.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 14:31