StoryEditor
LjepotaZa mladenačkiji izgled

Ovim jednostavnim pilingom u trenu ćete dobiti savršenu porculansku kožu i sjajnu kosu, a ključnu namirnicu sigurno imate u kući

6. lipnja 2018. - 16:02

Na našoj koži se nakupljaju mrtve stanice i razne nečistoće, pa je dobro da joj povremeno priuštimo piling. Ovog puta vam predlažemo piling od riže koji nije dobar samo za kožu na licu, već i za cijelo tijelo. Pilingom se osigurava ljepši i mladenačkiji izgled kože, a istodobno potiče cirkulaciju krvi. Koža će također biti zdravija uz redoviti piling koji može ukloniti niz manjih kožnih problema. Naravno, ne morate kupiti piling u dućanu, nego ga možete sami napravite kod kuće.

Možda niste znali da je baš u riži tajna lijepe kože Japanki. U prošlosti su žene u Japanu često prale ruke vodom u kojoj se kuhala riža, a koristile su ovu vodu i za pranje kose. To je upravo tajna njihove porculanske kože i mekane, sjajne kose. Ovaj put nudimo nešto drugačiju ideju za upotrebu riže u njezi kože. Umjesto vode u kojoj se kuhala riža, koristite rižu kao osnovni sastojak pilinga.Ovaj piling pomoći će ne samo u uklanjanju nečistoća nego i kod problema s aknama, začepljenih pore, masne kože i još mnogo toga. Možete koristiti rižu samu ili u kombinaciji s nekim drugim sastojcima.

Osnovni recept

Za piling vam je potrebno oko 100 grama bijele riže i 2 žlice kokosovog ulja. Ako je potrebno, povećajte količinu kako biste napravili više pilinga. Ako je riža vrlo sitna možete upotrijebiti cijela zrna, inače ih sameljite u prah. Zatim ga pomiješajte sa kokosovim ulje. S mješavinom nježno, polaganim i kružnim pokretima masirajte lice i tijelo najmanje 5 minuta, a zatim isperite.

Riža i zobene pahuljice

Vrlo dobri sastojci za kućni piling su i zobene pahuljice. One su posebno korisne za one koji se bore s aknama. Izmiješajte 170 grama riže i 100 grama zobenog brašna i dodajte 1 litru vode. Pričekajte najmanje 6 sati, a zatim ocijedite vodu i upotrijebite smjesu kao piling. Masirajte s njim kožu barem pet minuta, a možete i dulje, pa isperite toplom vodom.

Riža i šećer

Još jedan odličan sastojak za prirodni piling u kombinaciji s rižom je i šećer. Skuhajte i ohladite rižu pa joj dodajte šećer. Omjer između suhe riže i šećera trebao bi biti oko 3: 1. Masirajte lice i tijelo ovom mješavinom najmanje pet minuta, da bi vam koža postala sjajna i mekana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 04:19