Jogurt i ostali fermentirani mliječni proizvodi jačaju imunitet i imaju značajnu ulogu u osiguravanju zdravlja organizma. Mogu se dobiti od kravljeg, kozjeg, ovčjeg, te sojina, ječmena i zobena mlijeka. Fermentirani mliječni proizvodi nutritivno su nezamjenjivi jer omogućuju regeneraciju i održavanje normalne crijevne flore.
Budući da se u fermentiranim mliječnim proizvodima mliječni šećer pretvara u mliječnu kiselinu, te proizvode mogu koristiti i osobe koje zbog nekog razloga ne podnose mliječni šećer - laktozu. No, pođimo redom...
Jogurt je proizvod dobiven postupkom fermentacije mlijeka uz pomoć specifičnih bakterija. Izvrstan je izvor kalcija i fosfora, prijeko potrebnih minerala za pravilan razvoj i rast kostiju i zubi. Sadrži i značajne količine vitamina B2,...
Budući da se u fermentiranim mliječnim proizvodima mliječni šećer pretvara u mliječnu kiselinu, te proizvode mogu koristiti i osobe koje zbog nekog razloga ne podnose mliječni šećer - laktozu. No, pođimo redom...
Jogurt je proizvod dobiven postupkom fermentacije mlijeka uz pomoć specifičnih bakterija. Izvrstan je izvor kalcija i fosfora, prijeko potrebnih minerala za pravilan razvoj i rast kostiju i zubi. Sadrži i značajne količine vitamina B2,...