![<p><br>
U Tribunjskoj luci Sv. Nikola zadarski ribari imali su iskrcaj srdele i incuna s plivarica u kamione hladnjace.<br>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/08/o_26766708_1024.jpg)
Savršeno pohano meso izvana je hrskavo, a iznutra sočno, ali dobro pečeno. Zvuči jednostavno, no često nam se, a da ih nismo ni svjesni, potkradaju greške zbog kojih je konačni rezultat daleko od savršenstva. Evo pet najčešćih pogrešaka zbog kojih nam pohano nije za pohvalu. Proučite i primijenite i jamčimo vam sjajan rezultat.
1. Koristite meso ravno iz hladnjaka - umjesto toga, trebamo ga izvaditi iz frižidera oko sata prije paniranja, u suprotnom meso će prskati prilikom prženja, a korica neće biti hrskava.
2. Preskačte sušenje mesa - kad paniramo mokro meso, u tavi dolazi do odvajanja pohane korice. Meso treba dobro potapkati papirnatim ubrusom, a tek potom kreće paniranje.
3. Ne stavljate dovoljno prezle - kako bi korica bila hrskava i kako se za vrijeme pečenja ...