StoryEditorOCM
HranaHrana kao lijek

Zbog visokog udjela vlakana, biljnih proteina i minerala dobro ju je imati što češće na tanjuru: isprobajte jednu od najukusnijih i najzdravijih vrsta riže

Piše Nina Čiča/Živim
13. prosinca 2021. - 17:20

Kako se svi sve više okrećemo zdravoj prehrani, tako sve popularnije postaju i druge vrste riže, osim one uobičajene rafinirane. U posljednje vrijeme upravo je crvena riža postala jedna od hit namirnica, i to ne samo među vegetarijancima i veganima nego među svima koji paze što unose u organizam ili ih jednostavno zanimaju novi okusi. Ova integralna riža dugog zrna prepoznatljiva je po tamnocrvenoj ljusci koja obavija zrno i koja boju duguje antocijaninima, tvarima antioksidativnog učinka. Riječ je o orijentalnoj vrsti riže, no ona se danas uzgaja i u drugim dijelovima svijeta, pa čak i u susjednoj Italiji. Uglavnom potječe iz biološkog uzgoja i ima značajne dobrobiti za zdravlje. Karakterizira je specifičan aromatičan i orašast okus te zrna koja ostaju blago krckava i nakon kuhanja, pi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:03