Lijepo vrijeme najbolje je iskoristiti za boravak na otvorenom, a svako druženje na svježem zraku još će bolje proći uz roštilj. Ako ste za danas planirali gradele, mogao bi vam dobro doći mali trik koji rado koriste poznati chefovi. Kako bi meso s roštilja bilo sočnije i ukusnije no inače, prije pečenja stavljaju ga u slamuru. Riječ je o mješavini tekućine, soli i začina, a ovo je jedan od recepata koji jamče sjajan ukus i hrskavu koricu jer poboljšava aromu mesa i skraćuje vrijeme pečenja. Riječ je o čistoj kemiji - ležanjem u salamuri u mesu se opuštaju proteinske veze pa postaje mekše i brže se ispeče, bez isušivanja. Isti trik vrijedi i za meso koje ćete peći u pećnici.
Za koji god način pripreme da se odlučite, odaberite lijep komad mesa, prošaran masn...
StoryEditorOCM
HranaSavršen je dan za gradele
Za najsočnije i najukusnije pečeno meso iskušajte ovaj trik: bilo da ga pripremate na žaru ili u pećnici, rezultat će biti spektakularan
6. travnja 2019. - 14:06
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....