StoryEditorOCM
HranaRECEPT DANA

Uživajte u mekanim, slatkim i sočnim rolicama s orasima i svježim smokvama koje se tope u ustima i idealna su poslastica za kralj ljeta

Piše Slavica Šagolj/Dobra hrana
7. rujna 2022. - 18:49

Slavica Šagolj otkriva recept za mekane rolice od dizanog tijesta sa smokvama:

Napravite meko dizano tijesto od maslaca, mlaćenice i brašna, a za dodatnu aromu u kombinaciju ubacite i prstohvat muškatnog oraščića. Smokve se dobro slažu i uz cimet, klinčić i kardamom pa svakako razmislite o opciji da dodatno aromatizirate tijesto ili nadjev, piše Dobra hrana.

Za nadjev će vam trebati suhe smokve i vino, dok preljev možete napraviti od svježih smokava, javorovog sirupa, oraha i pistacija. Na kraju spojite sve komponente i uživajte u mekanim, slatkim i sočnim rolicama koje se tope u ustima i idealna su poslastica za kralj ljeta. Također, ako rolice poslužujete odmah, kada su još tople, dodati možete i kuglicu sladoleda od vanilije.

Za tijesto...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 13:06