StoryEditorOCM
HranaSAMO PRIRODNO

Ukoliko ste planirali ovaj vikend u prirodu, spremite se za berbu kupina jer sezona je u punome jeku. Donosimo vam nekoliko recepata za odlične likere

Piše PSD
20. kolovoza 2021. - 16:44

Vrijeme je kupina, bobica bogatih vitaminom A, C, K, vlaknima, antioksidansima. Neki ih vole jesti, a neki ih obožavaju i piti. Osim sokova od kupina često se rade i likeri, a svatko ima neki provjereni recept tako da ih postoji mnogo koji su u upotrebi, od najjednostavnijih do onih malko kompliciranih. Donosimo vam tri recepta s kojima ćete dobiti prave domaće likere od kupina. 

PRVI RECEPT

SASTOJCI:

- 1kg kupina

- 1kg šećera

- 1l rakije

PRIPREMA:

U staklenku staviti kupine, šećer i rakiju. Držati staklenku na suncu mjesec dana i povremeno je promiješati. Nakon mjesec dana prosijediti i staviti u bocu.

image
Afp

DRUGI RECEPT

SASTOJCI:

- 1 kg kupina

- 1 kg smeđeg šećera

- 1 l rakije

- 1 žličica mladih karanfilića

PRIPREMA:

U staklenku staviti kupine i smeđi šećer i dva-tri dana miješati dok se šećer ne otopi. Nakon toga dodati rakiju i žličicu mladih karanfilića. Nakon mjesec dana procijediti i staviti u bocu.

image
Afp

TREĆI RECEPT

SASTOJCI:

- 1 kg kupina

- 1 kg šećera

- 2 l crnog kvalitetnijeg vina

- 0.5 l ruma

- 2 vanilin šećera

PRIPREMA:

U lonac staviti vino i šećer. Dodati kupine koje ćete malo izgniječiti. Kuhati dok smjesa ne zavri. Zatim dodati vanilin šećer i rum. Smjesu procijediti kroz gustu gazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 08:11