1. Kolač od maslinovog ulja i grožđa
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. U zdjeli pomiješati 150 gr brašna,50gr fine palente, 50gr mljevenih bajama, prašak za pecivo i prstohvatsoli. U drugoj zdjeli mikserom izraditi dva jaja, 125gr šećera i koricujednog limuna. Kad masa postane glatka smanjiti brzinu na mikseru, ilagano dodavati decilitar maslinova ulja.
Lagano mijesiti smjesu od brašna i jaja uz dodavanje 80 ml mlijeka,uliti u formu prethodno namazanu uljem i posutu brašnom. Posuti s 200 grgrožđa i peći u pećnici 15-tak minuta, izvaditi, dodati još 200 grgrožđa rezanog na pola i peći 25 minuta dok ne kolač ne pozlati.Izvaditi iz pećnice, deset minuta ga pustiti da se ohladi i toplogservirati!
2. Varenik
Varenik, tradicionalna prirodna likarija koja se djeci zimi...
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. U zdjeli pomiješati 150 gr brašna,50gr fine palente, 50gr mljevenih bajama, prašak za pecivo i prstohvatsoli. U drugoj zdjeli mikserom izraditi dva jaja, 125gr šećera i koricujednog limuna. Kad masa postane glatka smanjiti brzinu na mikseru, ilagano dodavati decilitar maslinova ulja.
Lagano mijesiti smjesu od brašna i jaja uz dodavanje 80 ml mlijeka,uliti u formu prethodno namazanu uljem i posutu brašnom. Posuti s 200 grgrožđa i peći u pećnici 15-tak minuta, izvaditi, dodati još 200 grgrožđa rezanog na pola i peći 25 minuta dok ne kolač ne pozlati.Izvaditi iz pećnice, deset minuta ga pustiti da se ohladi i toplogservirati!
2. Varenik
Varenik, tradicionalna prirodna likarija koja se djeci zimi...