StoryEditorOCM
HranaNEODOLJIVA minestrone

Talijani luduju za ovim jelom, sad mu je sezona! Na žlicu je, zasitno je i preukusno, a priprema ne može biti jednostavnija, evo recepta

Piše Mozaik SD
28. travnja 2022. - 10:14

Varijanti i recepata za ovu juhu u Italiji postoji koliko i kod nas za, primjerice, punjenu papriku ili sarmu, no to nije čudno s obzirom na to da je nastalo kao spoj svega što je u tom trenutku bilo dostupno. A na isti se način priprema i danas.

Vjeruje se da se minestrone u današnjem obliku prvi put pojavio oko 1700. godine, kada su dostupni postali grah, rajčica i kukuruz.

Upravo su nabrojene namirnice najčešće temelj omiljenog proljetnog jela na žlicu.

Uz povrće, poput mrkve, poriluka, tikvica, kelja, celera i graška, jedan od glavnih sastojaka juhe je i grah, koji jelo čini bogatijim i zasitnijim.

Ponekad ga može zamijeniti i slanutak, a juha se može pojačati dodatkom tjestenine ili, kao što je to običaj na sjeveru Italije, ječma, piše Dobra hrana.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 10:02