StoryEditorOCM
HranaRapsodija okusa

Što više podgrijavate ovu spizu, ukusnija je: poznati domaći kuhar otkriva nam u čemu je tajna, koji je sastojak čini tako poželjnom sutradan

Piše M. Dr.
14. siječnja 2020. - 20:01

Vrijeme je od sarmi, fažola i gulaša. Rijetki su oni koji okreću glavu od stola kada su za ručak spomenuta jela, a još je većini milije kad ove spize ostane za sutradan.

Zašto? Zato što je nepisano pravilo da su spomenuta jela bolja drugi, pa čak i treći dan.

Grah se, primjerice, može podgrijavati nekoliko puta i čini se kako je iz dana u dan još ukusniji.

- Postoji objašnjenje zašto je bolji drugi dan. Sigurno ste primijetili kako se grah preko noći zgusne i otpusti škrob koji mu daje posebnu aromu. I tu je caka - kaže nam chef Branko Ognjenović, veteran hrvatske kulinarske scene.

Škrob je zapravo odradio svoje, u tome je tajna, navodi.

- Njega je bolje uvijek spremati malo više, veću količinu - bolje će ispasti! - kaže on dodajući i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 11:23