StoryEditorOCM
HranaJAJA, BRAŠNO, ŠEĆER

Ima samo tri sastojka, a za polizati je prste, morate ga napraviti! Znate li što je padišpanj? Pelješčanka je otkrila recept za slasticu koja će vas oduševiti jednostavnošću i okusom

Piše Mozaik SD
3. ožujka 2022. - 08:25

Kristina Dalmatin s Pelješca ispekla  je padišpanj, starinski kolač od tri sastojka kojem je dodala i limunovu koricu.

"Ovo je zaista jednostavan kolač, ali tajna je u tome da jaja morate batiti 45 minuta. Ako se služite mikserom, i onda će vam trebati dobrih pola sata. To je ništa u usporedbi kako su ljudi ovdje nekoć znali izraditi tijesto. Iz starih madraca izvukla bi se žica i na to bi se prikačila grančica mirte", priča  Kristina Dalmatin s Pelješca dok u zdjelu stavlja isti omjer šećera, jaja i brašna te nastavlja: "Prvi padišpanj napravila sam s 12 godina uz bakinu pomoć. Majka je tada bila u bolnici pa smo ga autobusom poslale za Zagreb", piše Dobra hrana.

Tijesto za kolač spremno je kad njime možete ispisivati slova koliko je dobr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 17:13