StoryEditorOCM
HranaU SLAST!

Skoro je podne, a vi nemate pojma što ćete danas za ručak? Kupite na povratku s posla kozice, donosimo recept s kojim ćete, ‘u roku keks‘, dobiti sjajan obrok

Piše M.P.
31. svibnja 2021. - 11:49

Portal Dobra hrana inspirirao nas je idejom za jednostavan, zdrav i brz ručak.

Na putu s posla prema kući kupite paket kozica i dok se doma još raspremate, možete početi kuhati.


Trebat će vam:

500 g kozica

2 režnja češnjaka

1 luk

1 manja šalica riže po osobi

100 ml bijelog vina

riblji temeljac (ili makar onaj u kocki)

50 g maslaca

maslinovo ulje

sol i papar


Priprema:

Najprije na dobro zagrijanom maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim dodajte i češnjak. Dodajte rižu, promiješajte i kada postane staklasta, dodajte bijelo vino.

Pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte riblji temeljac.

Kuhajte dok riža ne postane al dente.

Kozice ispecite na tavi i tek ih pred sam kraj ubacite u rižoto.

Dodajte kockicu maslaca. Dobro promiješajte, začinite sitno sjeckanim peršinom i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 10:36