Portal Dobra hrana inspirirao nas je idejom za jednostavan, zdrav i brz ručak.
Na putu s posla prema kući kupite paket kozica i dok se doma još raspremate, možete početi kuhati.
Trebat će vam:
500 g kozica
2 režnja češnjaka
1 luk
1 manja šalica riže po osobi
100 ml bijelog vina
riblji temeljac (ili makar onaj u kocki)
50 g maslaca
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Najprije na dobro zagrijanom maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, a zatim dodajte i češnjak. Dodajte rižu, promiješajte i kada postane staklasta, dodajte bijelo vino.
Pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte riblji temeljac.
Kuhajte dok riža ne postane al dente.
Kozice ispecite na tavi i tek ih pred sam kraj ubacite u rižoto.
Dodajte kockicu maslaca. Dobro promiješajte, začinite sitno sjeckanim peršinom i...