1. Omlet od kelja
Kelj očistiti, skuhati u posoljenojvodi, procijediti, i izrezati na uske trakice. Na maslinovom uljuzažutiti češnjak, dodati razmućena jaja, ubaciti kelj, začiniti, dodatipo želji malo vrhnja za kuhanje, napraviti omlet u koji se može ubaciti izačinsko bilje, ili meki sir.
2. Vegetarijanska salata od kelja
Keljoprati, listove, iskidati na trake. Staviti u posudu, dodati usitnjeničešnjak, malo maslinova ulja, sol, po želji papra i malo acetabalsamica, ili limunovog soka. Promiješati.
3. Polpete od kelja
Keljoprati, odvojiti listove, skuhati u posoljenoj vodi. Procijediti,isjeći na manje komade ili trakice, dodati mu jaje, sitno narezana tričešnja češnjaka, petrusimul, sol, papar, crvenu papriku, po željikockice mekanog sira i prezle. Oblikovati polpete koje se n...
Kelj očistiti, skuhati u posoljenojvodi, procijediti, i izrezati na uske trakice. Na maslinovom uljuzažutiti češnjak, dodati razmućena jaja, ubaciti kelj, začiniti, dodatipo želji malo vrhnja za kuhanje, napraviti omlet u koji se može ubaciti izačinsko bilje, ili meki sir.
2. Vegetarijanska salata od kelja
Keljoprati, listove, iskidati na trake. Staviti u posudu, dodati usitnjeničešnjak, malo maslinova ulja, sol, po želji papra i malo acetabalsamica, ili limunovog soka. Promiješati.
3. Polpete od kelja
Keljoprati, odvojiti listove, skuhati u posoljenoj vodi. Procijediti,isjeći na manje komade ili trakice, dodati mu jaje, sitno narezana tričešnja češnjaka, petrusimul, sol, papar, crvenu papriku, po željikockice mekanog sira i prezle. Oblikovati polpete koje se n...