StoryEditorOCM
HranaMLJAC MLJAC

Sada imate višak domaćih rajčica a željeli biste u njima uživati i ove jeseni? Imamo rješenje za vas. Pripremite staklenke i začine koje volite

17. srpnja 2021. - 21:09

Ako su vam rajčice ove godine dobro rodile i imate ih viška predlažemo vam da ih osušite kako biste ih jeli i izvan sezone tog povrća. Rajčice su jedno od najpopularnijih povrća  jer se okusom odlično slažu uz razne namirnice.

Za sušenje se najčešće koriste  sorte koje nose manje, mesnate plodove kao što su cherry, bell ili šljivar. Rajčice berite kada su potpuno zrele ali pripazite da ne budu premekane jer im se tada smanjuje i kvaliteta. Nemojte koristiti rajčice koje su oštećene.

Rajčice se najčešće suše na suncu (ako imate vrt ili balkon), a ako nemate prostora to možete obaviti i u pećnici.

Sušenje rajčica na suncu

PRIPREMA:

Rajčice temeljito operite te ih narežite na jednake komade, a zatim odstranite sjemenke (najjednostavnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:48