StoryEditorOCM
Hranakad zamiriše domaći kolač...

Pravo je vrijeme za pite i štrudele od jabuka, ali znate li kakve jabuke koristiti? Pogreška bi vas mogla neugodno iznenaditi, no uz ovaj mali trik uvijek ćete odabrati najbolje

Piše Tea Sumić Miletić
11. listopada 2019. - 11:57
shutterstock_1195545079

Volili ili mrzili jesen, jednu joj stvar morate priznati: idealno je vrijeme za fine, domaće kolače od jabuka, od kojih kuća tako neodoljivo zamiriše. Štrudeli, pite i njihove raznorazne varijacije prizivaju lijepe uspomene iz djetinjstva, no samo ako je rezultat dovoljno dobar da se može mjeriti s onima koje pamtimo.

A da bi vam deserti od jabuka ispali kako treba nije vam dovoljan samo iskušan recept, jer kao što nije svejedno čiji naputak za pripremu kolača koristimo, tako nije svejedno ni koje ćemo jabuke koristiti.  

Jesu li friške?

Najprije se pobrinite da je riječ o ovogodišnjim jabukama, jer u ovo vrijeme tržište znaju preplaviti prošlogodišnje, kako bi se u hladnjačama oslobodilo mjesto za friške. Kad su otprilike jabuke ubrane odat će vam peteljka: ako je zelena, ubra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 00:54