StoryEditorOCM
HranaU Zagrebu

Poduzetnik iz Trilja otkrio je tajnu dobrog kruha: u njegovoj pekarnici ‘Rusulica‘ dominiraju peciva bez aditiva, otkrio koja posebno oduševljavaju Zagrepčane i koja je receptura ‘sve promijenila‘

Piše Neda Batinić/JL
20. lipnja 2021. - 19:38

U Brozovoj ulici nedaleko od Cibone, iza velikih crnih metalnih vrata svaki dan se širi miris više od 1700 svježe pečenih kruhova i gotovo dvije tisuće mekih peciva, piše Jutarnji list

Tamo je pekarnica 'Rusulica', čiji ste naziv možda negdje i čuli, ali se vjerojatno ne možete sjetiti gdje. No, ako ste ikad kupili fini kruh ispod peke ili onaj iz kalupa u jednoj od brojnih prodavaonica Veronike delikatese, u Mrkvici, Vrutku, Gracin uslugama ili pak manjim i većim voćarnama diljem grada, velika je vjerojatnost da je to bio upravo kruh iz 'Rusulice'.

Iza nje stoji Jure Samardžić, samozatajni poduzetnik rodom iz Trilja nedaleko od Sinja, koji s obitelji već godinama živi u Zagrebu, a od 2016. vodi svoj pogon za proizvodnju kruha. Posljednje dvije godine radi kruh na samom r...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 08:22