StoryEditor
Hranaveć je pravi hit

Pečenje božićnih kolača ispunjava vas stresom, čini vam se da je nuklearna fizika? Domaća gastroblogerica ima odlično rješenje, i to besplatno!

Piše Tea Sumić Miletić
16. prosinca 2019. - 12:50
bozicna-kuharica-1080x1526

Božić se bliži, zahuktavaju se pripreme, čisti prašina s kalupa za božićne keksiće, listaju kuharice... Ispunjava li vas ovo sve stresom umjesto blagdanskim raspoloženjem, vi ste onda, oprostite što to tako kažemo, kreten domaćica i treba vam pomoć.

'Kreten domaćice' su sve one koje s kulinarskim finesam nisu na ti, a ona koja nam je servirala ovaj termin, i odmah ponudila rješenje, je gastroblogerica Ana Topić, autorica 'The kuharice za kreten domaćice'.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Topić (@shedonist_ana) on

Besplatna online kuharica, objavljena na njenom blogu SHEdonist (možete ju skinuti ovdje), postigla je veliki uspjeh pa se Ana odlučila objaviti i blagdansko izdanje.

- Htjela sam smanjiti prosinački stres i kaos te na jednom mjestu skupiti 20 recepata za božićne kolače kako ljudi ne bi gubili vrijeme na traženje pouzdanih recepata.
 
Prvenstveno namijenjena onima koji tek počinju s pečenjem kolača, ali i sve ostale - rekla nam je Ana, inače arhitektica urbanistica i zaljubljenica u food fotografiju. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Topić (@shedonist_ana) on

Zamolili smo je i da objasni naslov kuharice te da nam otkrije je li se tko uvrijedio, možda poslao prosvjednu notu... No Ana se smije i kaže da termin kreten domaćica nije uvreda.

- To je samo simpatičan naziv koji sam pokupila na Instagramu, a označava uspješne i sposobne ljude, uglavnom žene, koje misle da je pečenje kolača nuklearna fizika ili zbog nedostatka vremena često pribjegnu polovičnim rješenjima, kao što je keks s pudingom, i to nazovu kolačem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Topić (@shedonist_ana) on

Mislim da su svi to odmah shvatili kao zezanciju i dobro to prihvatili. Sudim prema reakcijama koje mi od izlaska kuharice pune inboxe i kućice za komentare - tvrdi simpatična gastroblogerica koju možete pratiti i na Facebooku te Instagramu.

item - id = 638617
related id = 0 -> 1077985
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 11:42