Premda su u današnje vrijeme paprike dostupne cijele godine, ljeto je njihova prava sezona dozrijevanja i tada su najboljeg okusa i sadrže najviše hranjivih tvari. Najzdravije i najpunijeg okusa su one jarkih i živih boja, koža im treba biti čvrsta i kompaktna, a stabljika zelena - to je znak da su svježe. Stoga prilikom kupnje treba obratiti pažnju na to da nisu smežurane i da nemaju mekane dijelove ili druga oštećenja, piše Živim .
StoryEditorOCM
HranaU sezoni
Paprika je jako korisna za organizam, a može se jesti na sto načina: evo zašto biste ovo povrće trebali uvrstiti u plan prehrane
10. kolovoza 2021. - 22:50
AFP
Koliko god je moguće, birajte paprike koje nisu kemijski tretirane kako biste uz užitak okusa svome tijelu osigurali i sigurnu porciju zdravlja. Paprika je cijenjeno povrće, može se koristiti svježa, osušena ili konzervirana, u svakom obliku vrlo je korisna za organizam, a popis bolesti na koje djeluje podulji je....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?