Ako ste među sretnicima koji trenutno odmaraju na našoj obali, nemojte propustiti priliku, sprijateljite se s lokalnim ribarima i prodavačima u ribarnici kako biste bili izravno na izvoru najsvježije jadranske ribe. Naravno, treba što više uživati u brancinima, oradama, zubacima i sličnoj oboritoj ribi, no pritom nemojte zanemariti ni one manje, kao što je primjerice trlja!
StoryEditorOCM
HranaDOBRI SAVJETI
Nije skupa, a svi je vole! Na gradele bacite trlju od kamena za bogovski ljetni ručak
7. kolovoza 2022. - 09:05
Livio Andrijić/Cropix
Trlja od kamena (lat. Mullus surmuletus, engl. Red Mullet) manja je riba sjajne srebrno-crvenkaste kože i vretenastog tijela, prepoznatljiva po crveno-smeđoj prugi na boku. Trlje inače mogu težiti i preko kilograma, no za brzi ljetni ručak bit će jednako ukusne i one manje. Računajte da će vam sigurno trebati 3-4 sitnija komada po osobi, ako uz njih poslužujete prilog i ovisno, na...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?