StoryEditorOCM
Hranasuper trikovi

Nemojte da vam gorki krastavac zagorča život! Donosimo tri rješenja za izvlačenje neugodne arome iz omiljenog sastojka ljetne salate

Piše T.S.M.
24. lipnja 2019. - 09:14
shutterstock_187781369

Baš ste počeli rezati krastavac za salatu i onako usput gricnuli jednu feticu kad je uslijedilo gorko razočaranje... Ako ste u takvim situacijama imali običaj sve skupa baciti u smeće, drugi put iskušajte neki od ovih trikova za izvlačenje gorčine iz krastavaca. 

1. Protrljajte im krajeve

Odrežite feticu s bilo kojeg kraja krastavca i dobro je kružnim pokretima protrljajte po mjestu s kojeg je odrezana. Dok trljate stvorit će se gusta bijela pjena što znači da iz krastavca izlazi cucuritacin, sastojak koji se prirodno nalazi u plodu i daje mu gorčinu. Metoda je stara, provjerena i učinkovita.

2. Posolite ih

Prerežite krastavac uzduž i obje polovice posolite pa protrljajte. Stvorit će se bijela pjena kao u prvom slučaju. Prije nego nastavite s pripremom, isperite i pjenu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 22:01