Ako volite pohane tikvice i majonezu ovo je pravi recept za vas. Sve zajedno vrlo jednostavno možete upakirati i u sendvič i ponijeti na plažu, piše Dobra hrana.
SASTOJCI:
3 - 4 tikvice
2 jaja za tikvice
150 g brašna
250 - 300 ml hladne vode
malo soli
1 žumanjak
250 ml suncokretova ulja
1 žličica senfa
2 - 3 žličice limunova soka
svježi kopar
Priprema:
Najprije u brašno dodajte jaje i sol, a potom hladnu vodu i napravite smjesu nalik onoj za palačinke, samo malo gušću. Prema potrebi dodajte još vode ili brašna. U smjesu ubacujte tikvice koje ste najprije narezali i posolili pa ostavili da odstoje 20-ak minuta kako bi izbacile višak tekućine. Tikvice pržite u ulju. Dok se peku, napravite majonezu. U visoku usku posudu od štapnog miksera ubacite žumanjak, senf, limunov sok i sol...