StoryEditorOCM
HranaLJETNI OBROK

Ne znate više što biste kuhali za ručak? Napravite pohane tikvice i poslužite ih uz majonezu od kopra

Piše MOZAIK SD
8. srpnja 2022. - 10:02

Ako volite pohane tikvice i majonezu ovo je pravi recept za vas. Sve zajedno vrlo jednostavno možete upakirati i u sendvič i ponijeti na plažu, piše Dobra hrana.

SASTOJCI:

3 - 4 tikvice

2 jaja za tikvice

150 g brašna

250 - 300 ml hladne vode

malo soli

1 žumanjak

250 ml suncokretova ulja

1 žličica senfa

2 - 3 žličice limunova soka

svježi kopar

Priprema:

Najprije u brašno dodajte jaje i sol, a potom hladnu vodu i napravite smjesu nalik onoj za palačinke, samo malo gušću. Prema potrebi dodajte još vode ili brašna. U smjesu ubacujte tikvice koje ste najprije narezali i posolili pa ostavili da odstoje 20-ak minuta kako bi izbacile višak tekućine. Tikvice pržite u ulju. Dok se peku, napravite majonezu. U visoku usku posudu od štapnog miksera ubacite žumanjak, senf, limunov sok i sol...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 20:34