Rožata, tradicionalna dalmatinska slastica, i dalje je jedan od omiljenih deserata kada kod kuće treba pripremiti nešto slasno, jednostavno i nimalo skupo.
Jaja, mlijeko, šećer i arome sve su što vam treba za 'običnu' rožatu, no uz samo još dva sastojka možete dobiti i malo drugačiji desert, slatku deliciju koja će iznenaditi i obradovati vaše ukućane i goste.
Radi se o meksičkoj inačici ove obožavane karamel kreme, čokoladnoj rožati oplemenjenoj aromom cimeta.
sastojci:
- 30 dkg šećera
- 15 dkg tamne čokolade
- 400 ml mlijeka
- 4 jaja
- cimet
- vanilin šećer
- korica naranče i limuna
priprema:
- stalno miješajući, šećer (15 dkg) otopiti na laganoj vatri dok ne dobijemo tekući karamel. Dobivenu smjesu izliti u kalup, okrečući posudu razliti po stijenkama te...
Jaja, mlijeko, šećer i arome sve su što vam treba za 'običnu' rožatu, no uz samo još dva sastojka možete dobiti i malo drugačiji desert, slatku deliciju koja će iznenaditi i obradovati vaše ukućane i goste.
Radi se o meksičkoj inačici ove obožavane karamel kreme, čokoladnoj rožati oplemenjenoj aromom cimeta.
sastojci:
- 30 dkg šećera
- 15 dkg tamne čokolade
- 400 ml mlijeka
- 4 jaja
- cimet
- vanilin šećer
- korica naranče i limuna
priprema:
- stalno miješajući, šećer (15 dkg) otopiti na laganoj vatri dok ne dobijemo tekući karamel. Dobivenu smjesu izliti u kalup, okrečući posudu razliti po stijenkama te...