StoryEditorOCM
Hrana‘UVIJEK PIŠEM GLADAN‘

Mario Vuksan, novinar i bonkulović, oduševljava nas pristupom hrani: Zašto se sramimo sarme? Hansu iz Dortmunda otkrivam tajne naše kuhinje! Sol, meso, vatra i doviđenja...

10. lipnja 2021. - 11:04

Zašto su tako fantastična antikna zrna boba u janjećoj toćadi na zadarskoj punti od tramuntane, kako je božanski pup artičok ušao u Zadar na velika vrata i zadržao se sve do danas, što sve sadrži zdrava stara mišanca u novim jelima restorana "Kaštel", kako se sprema šparoga na sedam načina chefa Jakova Meštrovića, gdje je nezaobilazan paški sir koji je osvojio gurmane svijeta najbolje pronaći u Zadru, zašto se kultna dalmatinska janjetina s ražnja traži u restoranu "Tamaris" u Zadru, crni rižot od jadranske sipe u "Bruschetti", a kraljevski škampi u restoranu "Niko", na koji način jetrica venecijana svjedoči zajedničku povijest Zadra i Venecije, kako je baš u Zadru – gradu vrhunskih prirodnih likera i rakija u čijem je Maraschinu uživala elita, a u Vlahovcu cijeli svijet...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:26