Znate što na meniju imaju vrhunski kuhari kada kuhaju za sebe?
Njih osam majstora od kužine ovog je puta imalo: pet predjela, pa obveznu deliciju hrvatskih gurmana - janje na ražnju kao glavno jelo i za sam kraj juhu od junećeg jezika i repa koja se kuha u bronzinu, na otvorenom ognjištu!
Ah, da, roštilj smo zaboravili, gradele na kojima se svako malo, kako kome dođe, okrene latežina, odnosno životinjska žlijezda, pa srce, jetra, razni drugi komadi mesa, negdje do deset kilograma... Čak i ona bijela jetra.
Bijela jetra?!
- Probaj, to je bijela jetra! – gurnuli su mi u ruke topli komadić mesa, direktno s gradela, netom što sam kročila na terasu obiteljske kuće u selu drniškog zaleđa Umljanovići, zaselak Ivaniševići.
Upravo je Ivanišević, i to Matko, majstor kuhar, bio do...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....