Žalosti me što u mnogim restoranima u Dalmaciji sve počinje pršutom, a završava palačinkama! Puno se gorke istine krije u samo jednoj, naizgled maloj rečenici koju je nedavno, nakon primanja vrlo važnoga svjetskoga kuharskog priznanja izrekao splitski majstor kuhar Pero Savanović.
U samo nekoliko riječi on je tako sabrao realnost većinske hrvatske gastronomske scene, implicirajući pritom nedostatak maštovitosti, volje za edukacijom, napredovanjem, neizostavnim epizodama u razvoju vrhunskog kuhara.
- Problem nije samo u pršutu i palačinkama, nego općenito u nepostojanju želje kod pojedinaca za profesionalnim rastom, što se ne odnosi samo na kuhare, već i konobare, itekako važnoj sponi u lancu vrhunske usluge. Stalna, cijeloživotna edukacija je neizostavan dio priče, bez toga ...
U samo nekoliko riječi on je tako sabrao realnost većinske hrvatske gastronomske scene, implicirajući pritom nedostatak maštovitosti, volje za edukacijom, napredovanjem, neizostavnim epizodama u razvoju vrhunskog kuhara.
- Problem nije samo u pršutu i palačinkama, nego općenito u nepostojanju želje kod pojedinaca za profesionalnim rastom, što se ne odnosi samo na kuhare, već i konobare, itekako važnoj sponi u lancu vrhunske usluge. Stalna, cijeloživotna edukacija je neizostavan dio priče, bez toga ...