Vjerojatno vam se više puta dogodilo da vam je pri podgrijavanju rižot zagorio, pizza se u pećnici stvrdnula do "nezagrizivosti", a višak tjestenine od ručka ste odmah bacili, jer vam se za kasniji obrok činio - neupotrebljiv.
Portal Happy to Survive objavio je zgodan vodič kroz pravilno zagrijavanje hrane, koji bi mogao pomoći da ukus grijane hrane bude bolji, a više namirnica dulje iskoristljivo.
PIZZA
Najbolje grijati u dubokoj, gusanoj tavi, pokriveno, ne duže od pet minuta.
JUHE
Grijte ih na štednjaku uz dolijevanje 1/4 čaše vode da joj razblažite okus.
ODRESCI I PILETINA
Razrezati na manje komade i grijati u dubokoj tavi.
PEČENO POVRĆE
Poprskati prije grijanja s malo maslinovog ili nekog drugog ulja i podgrijati u pećnici.
KUHANO POVRĆE
Raširite povrće po tanjuru, prekrijte...