StoryEditor
Hrananije otputovao gladan

Evo čime je Esplanadin tim oduševio Emmanuela Macrona i premijera Plenkovića: na svečanom ručku služio se mesni meni

Piše Vana Babić/JL, PSD
25. studenog 2021. - 18:58

Hrvatski državni vrh sastao se s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom na ručku u elegantnom restoranu Zinfandel´s, smještenom u prelijepom zagrebačkom hotelu Esplanade. Time je francuska delegacija završila svoj prvi službeni posjet Hrvatskoj. Uz državnike, na ručku su se okupila istaknuta imena iz društvenog života poput Tereze Kesovije, Zlatka Dalića i drugih. Nešto iza 13 sati niz crnih automobila stiglo je pred Esplanadu, a na samom ulazu dočekani su uz gardu sinjskih alkara - piše Vana Babić za Jutarnji list.

Ana Grgić Tomić s timom je pripremila svečani ručak za državni vrh Hrvatske i Francuske te istaknute osobe iz društvenog života

Iz izvora poznatih redakciji Jutarnjeg doznaje se da se na svečanom ručku u Esplanadi služio meni od četiri slijeda uparen s vinima istaknutih hrvatskih vinara. Prvi slijed bila je terina od prepelica, pečena rajčica, tortica od poriluka, a zatim glasoviti kremasti rižoto s tartufima...

Kako navodi RTL.hr , nakon kremastog rižota s tartufima i listićima paškog sira, uslijedila je janjeća koljenica, krema od celera, zapečeni krumpir s ružmarinom i umak od začinskog bilja. 

Za desert su poslužene šnenokle, krema od vanilije i marmelada od šumskog voća i mente. Uz to, u ponudi je bilo nekoliko vina. Nakon ručka u hotelu Esplanade, Macron se uputio na aerodrom i napustio Hrvatsku. 

Iz naše zemlje c niti žedan, barem sudeći prema viđenom iz jelovnika

item - id = 1146086
related id = 0 -> 1146079
related id = 1 -> 1146067
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 19:05