StoryEditorOCM
Hranavinski podrum

Egzotičnost plavca malog najveća mu je mana, ali i prednost

Piše PSD.
25. svibnja 2015. - 13:05
U Dalmaciji danas pod vinovom lozom leži tek oko 6,5 tisuća hektara zemlje, a od toga čak jedna trećina otpada na plavac mali, pa je on, razumljivo, naša najvažnija sorta – kaže sommelierka Maja Vehovčić, koja je na sajmu Vinski podrum, održanom proteklog vikenda u organizaciji Slobodne Dalmacije u Dioklecijanovim podrumima, vodila radionicu “Vinski timbar Dalmacije”.

Na njoj je Maja, kroz selekciju vina nekih od najboljih regionalnih proizvođača, govorila o potencijalima i dostignućima vinske proizvodnje našega kraja temeljene na autohtonim sortama, a prisutni su se u njezine riječi mogli uvjeriti na vlastitim nepcima.

Potencijal plavca maloga je izniman, no mnogi stranci obično ostanu zbunjeni pri prvom susretu s njim jer je on za većinu ljudi “divlji”, rustikalan, ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 12:39