StoryEditorOCM
HranaNIJE LIMUN!

Dok se voćna salata hladi u frižideru, voće u zdjeli potamni i neugodno vam je servirati je gostima? Donosimo male trikove kako će vam izgledati kao iz časopisa

Piše PSD
19. kolovoza 2021. - 15:56

Domaće kruške i jabuke koje ste nabavili od lokalnog trgovca rado dajete svojoj obitelji za obrok, a ovaj put ste planirali napraviti voćnu salatu kao desert na svečanom ručku?

Jedino vas mori briga kako će voće potamnjeti jer ga trebate očistiti i posložiti prije ručka, a tridesetak minuta do konzumacije sigurno će promijeniti boju.

Promjena boje se upravo na kruškama i jabukama najviše uočava, a do nje dolazi jer enzim u njima nakon rezanja reagira s kisikom iz zraka uzrokujući promjenu boje, ali i početak propadanja.

Svi znaju za trik s limunom: kockice voća poškrope se limunovim sokom ili bilo kojim sokom koji sadrži limunsku kiselinu jer će ona smanjiti enzimske promjene. Ali u ovom slučaju dobijete kiseli desert, koji mnogi ne vole. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. studeni 2024 23:36