StoryEditorOCM
HranaČOKOLADA I NARANČA

Badnjak je, a vi ste se ‘razbacali‘ na sto strana; čistite, kuhate, a kolače još niste ni ‘takli‘? Za ovu blagdansku slasticu treba vam deset minuta! Ispekli smo je, savršena je

Piše SD Mozaik
24. prosinca 2022. - 16:32

Ako vas je Badnjak i ove godine uhvatio nespremnima, što reći nego - ima nas još. Upravo je ovo dan kada predblagdansko ludilo doseže svoj vrhunac, mnogi se "razbacaju" na sto strana; dovršavaju posljednju kupnju, čiste kuću, idu u frizera, a onda će se tek "baciti" na kolače.

U moru recepata našli smo, ali i upravo trestirali jedan baš onako punog, sočnog blagdanskog okusa. Dominiraju čokolada i naranče, dobitna kombinacija, a ovo je vrijeme kada će se kod mnogih naći koja domaća, pa šteta ne iskoristiti.

Uz sjajan okus koji mu adut broj jedan,  činjenica što vam za njegovu pripremu treba, brat bratu, deset minuta, svrstava ga u ono što se traži na današnji dan.

Sigurno vam neće smetati ni to što se ne peče. Sastojke vjerojatno imate sve kod kuće, tako da, uz malo sreće možda čak stignete i nazdraviti Badnjaku s prijateljima na Rivi.

image
Slobodna Dalmacija

Dakle, evo sastojaka:

- 125 grama čokolade 

- 125 grama maslaca

- dvije pune žlice sirovog kakaa

- 50 gr šećera u prahu

- sok i korica naranče

- 250 gr keksa (po želji)

- šećer u prahu za posip

Priprema kolača također ne iziskuje veliko kulinarsko umijeće...

U grubo nasjeckate kekse (možete ih staviti u vrećicu za domaćinstvo, pa preko njih prijeći valjkom), iscijedite sok naranče i naribajte koricu. Rastopite na pari čokoladu i maslac. U posudu sa keksima uspite šećer i kakao, dobro promiješajte, pa dodajte rastopljenu čokoladu i maslo, te koricu i sok naranče.

Dobro promiješajte, prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider jedan sat. E sada imate vremena za onu kavu, a po povratku smjesu stavite na prozirnu foliju, srolajte je u valjkasti oblik, te tako u foliji vratite u frižider na hlađenje od pet-šest sati. Prije degustiranja stavite rolat na šećer u prahu i okružite sa svih strana

Bit će idealan nakon božićnog čestitanja u ponoć...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 05:49