StoryEditorOCM
HranaČetiri vrste

Autohtone sorte Mediterana: 'S pršutom se rađamo i umiremo'

Piše PSD.
24. svibnja 2014. - 18:21
„S pršutom se rađamo i umiremo“ , u prvi mah smiješna, ali zapravo potpuno istina bila je dosjetka Ante Madira, izvršnog direktora Klastera hrvatskog pršuta koji je na drugom danu Vinskog podruma, sajma vina i delicija u organizaciji Slobodne Dalmacije i Udruženja „Vina Dalmacije“, održao poučnu i zanimljivu radionicu na temu „Hrvatski pršut u gastronomiji“.

Svi ljubitelji ove delicije, smatra Madir, svakako trebaju znati da su samo pršuti koji na sebi imaju oznaku troglavog lava zaštićeni pršuti. U protivnom, veli, kupuje se pršut iz kućne radinosti koji tko zna kako je rađen.

Hrvatska, istaknuo je Madir, ima četiri vrste pršuta: istarski, krčki, dalmatinski i drniški.

Dalmatinski i drniški?! Ne nije riječ o pogrešci, objasnio je Madir. Razlika je...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 20:46