1. Srdele na lešo
Srdelama izvući utrobu, po nekima joj čak ne treba skidati ljuske. U vodu staviti staviti narezanu kapulu i češnjak, petrusimul, selen, lovor, malo maslinova ulja, začiniti i pustiti da zavrije. Ubaciti srdele koje voda mora tek prekrivati i kuhati maksimalno tri minute. Procijediti, srdele odvojiti, riblji temeljac sačuvati za neku drugu prigodu, a ribu poslužiti uz krumpir salatu.
2. Polpete od srdela
Srdele se klasično očiste, isjeckaju na sitne komadiće. Na tavi izvrtitikapulu i češnjak, kada se zažute izdvojiti ih od preostale masnoće. Uzdjeli izmiješati brašno, jaja, stari kruh prethodno namočen u vodi,idealno bi bilo kukuruzni, dodati iscjeckane srdele i izdinstanu kapulu ičešnjak, te malo petrusimula, krušnih mrvica i začiniti. Oblikovatipolpete, malo ih u...
Srdelama izvući utrobu, po nekima joj čak ne treba skidati ljuske. U vodu staviti staviti narezanu kapulu i češnjak, petrusimul, selen, lovor, malo maslinova ulja, začiniti i pustiti da zavrije. Ubaciti srdele koje voda mora tek prekrivati i kuhati maksimalno tri minute. Procijediti, srdele odvojiti, riblji temeljac sačuvati za neku drugu prigodu, a ribu poslužiti uz krumpir salatu.
2. Polpete od srdela
Srdele se klasično očiste, isjeckaju na sitne komadiće. Na tavi izvrtitikapulu i češnjak, kada se zažute izdvojiti ih od preostale masnoće. Uzdjeli izmiješati brašno, jaja, stari kruh prethodno namočen u vodi,idealno bi bilo kukuruzni, dodati iscjeckane srdele i izdinstanu kapulu ičešnjak, te malo petrusimula, krušnih mrvica i začiniti. Oblikovatipolpete, malo ih u...