StoryEditorOCM
HranaJEDNOSTAVNO, A PREUKUSNO

Po točno ovom receptu Talijanke je generacijama spravljaju: ispecite je za večeru, sve sastojke sigurno već imate već doma, svratite samo u dućan po kesicu ružmarina

18. prosinca 2019. - 19:45

Tradicionalna talijanska pogača pravi je primjer mediteranske kuhinje, koja u svom sastavu objedinjuje maslinovo ulje, ružmarin i krupnu morsku sol. A toga barem u dalmatinskim domovima ne manjka...

Donosimo vam recept za focacciu, po kojemu je generacijama spravljaju talijanske žene.

Prilikom njezine izrade važan korak je premazivanje maslinovim uljem, a preporučuje se i korištenje svježeg ružmarina.

SASTOJCI:
 

TIJESTO

500 g glatkog brašna

jedna vrećica instant kvasca

dvije žličice soli

7 g šećera

300 ml mlake vode

50 ml maslinova ulja

PREMAZ

100 ml maslinova ulja

dva prstohvata krupne morske soli

dvije grančice ružmarina

PRIPREMA:

U posudi drvenom kuhačom izmiješajte brašno, kvasac, sol i šećer. U mlaku vodu ulijte maslinovo ulje, pa tu mješavinu ulijte u posudu s brašnom i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 12:00