Ako su vam dosadile i lešo i pohane tikvice, a s rižotom vam se ne da zafrkavati, evo vam ideja za ukusan i jednostavan prilog ili obrok s ovim ljetnim povrćem u glavnoj ulozi. Polpete od tikvica mogu se pripremiti na mali milijun načina, a mi vam ovdje donosimo dva: najjednostavniji mogući i nešto pikantniju verziju koja će se super slagati s osvježavajućim umakom čiji ćemo vam recept također otkriti u nastavku.
Jednostavne polpete od tikvica
oko pola kilograma tikvica
1 jaje
3 žlice brašna (ili više po potrebi)
sezam (po želji)
malo soli
malo mlijeka ili vode
ulje za prženje
Tikvice naribajte. U dubljoj posudi pomiješajte jaje, brašno i malo mlijeka dok ne dobijete gustoću kao u tijestu za palačinke. Dodajte tikvice, sezam (ako ga koristite) i sol, možete staviti i malo praška...